Van nul ideeën tot onderhandelen met Kanye West

Van nul ideeën tot onderhandelen met Kanye West

april 1, 2019 0 Door admin

 

Van in bed liggen met nul ideeën tot onderhandelen met de grootste superster op aarde.

Het is vrijdagavond, 1 uur. Ik lig in bed scrollen twitter. Het lezen van de gebruikelijke shit. Krijg mijn dopamine-fix. “De Backstreet-jongens zijn terug met een gloednieuw geluid”. Het zal wel. Ik lees een andere kop. Dan een andere. “Er is een datingsite voor gewone Trump-supporters”. De menigte wordt boos. Zoals je zou denken, houden de media ervan. Het is het perfecte voer om naar de massa te pompen.

Trump afbladderen

Maar vergeet Donald Trump. Er is hier iets. Gratis publiek. Gratis aandacht. Omarm de controverse. Elon Musk verkocht vlammenwerpers en verdiende een miljoen. Supreme verkocht stenen en verdiende een miljoen. Je moet denken als het kleine kind dat zijn verbeelding niet uit hem heeft laten slaan. Bedrijven spetteren duizenden ‘groeihacking’ goon squadrons, maar één bepaald brein als Bart Simpson in je team is waardevoller.

Tesla Flamethrower

Ik spring uit bed en begin ideeën op te schrijven. Daten is een goede startplaats. Het is grappig en eenvoudig. Nu heb ik alleen iets controversieel nodig. Brexit dating, Harry Potter dating, Kanye West dating. Ja Kanye West, ik ben een fan. Ik ken het publiek. Wat dacht je van – KanyeWestDating.com. Niet poppen. Misschien Yeezy.dating. Bingo! Voeg toe aan winkelwagen.

Ik word de volgende ochtend laat wakker en kook wat eieren. Ik wil beginnen met het bouwen van de datingsite, maar laten we realistisch zijn. De kans is groot dat niemand het zal gebruiken en ik zal uiteindelijk 3 maanden in mijn slaapkamer opgesloten zitten, verstoken van zonlicht, gek worden.

In plaats daarvan open ik Instagram, verander mijn gebruikersnaam van @harrydry in @yeezydating, verwijder mijn oude berichten en upload een foto met het bijschrift “Yeezy.dating – komende maart”. Bamn. We zijn aan het koken.

Yeezy Dating Instagram

Vervolgens maak ik een eenvoudige “Coming Soon” -landingspagina met een e-mailbox. Ik voeg de regel toe “Taylor Swift-fans zijn verbannen van deze website 🐍”. Het is puur een platonisch gebaar, maar het geeft de media een kop om plezier mee te hebben.

Vervolgens post ik op de subreddit van Kanye West. Tot mijn verbazing krijgt de post 200 upvotes binnen het eerste uur. Dit geeft me munitie om met bloggers te schieten. Ik ben niet langer gewoon ‘iemand’ die zijn dating-app probeert te schenden. Reddit is mijn bewijs dat dit een beweging is. Ik heb de steun van de mensen.

Landingspagina

Tijd om mijn hitlijst voor bloggers op te bouwen. Ik weet niet echt wat ik aan het doen ben, dus begin ik te googlen. 10 minuten later kom ik deze website Buzzstream Discovery tegen.

Blijkt dat ik de jackpot heb geraakt. Buzzstream is geweldig. U voert een zoekterm in en spuugt de namen terug van alle bloggers die verhalen over die zoekterm hebben geschreven. Dus ik voer “Kanye West” in, filter “in de afgelopen 30 dagen” en Buzzstream geeft me een lijst van alle 440 bloggers die de afgelopen maand verhalen over Kanye West hebben geschreven. Deze bloggers zijn mijn perfecte doelgroep. Het is hun taak om simpele, grappige, verteerbare verhalen over Kanye West uit te pakken en ik ga ze een klassieker geven.

Buzzstream-ontdekking

De namen halen is echter slechts de helft van de strijd. Ik moet ook e-mailadressen krijgen. Ik vind deze website met de naam Hunter.io, waar je de naam van een bedrijf typt en het vertelt je het juiste e-mailformaat dat dat bedrijf gebruikt. Vier uur later worden 220 e-mails opgesloten in een Excel-document.

Jager

Ik typ het volgende bericht:

Hé, ik heb zojuist een datingsite gemaakt voor Kanye-fans

Yeezy.Dating

. Gek op

reddit

Geldautomaat. Vragen, laat het me weten 🙂

luister naar mijn koptelefoon en speel de hele discografie van Kanye af, terwijl ik e-mail na e-mail na e-mail na e-mail na e-mail verzend. Ga slapen, word wakker, en dan ga ik terug naar Londen voor een dagje werk.

uitmunten

Mijn telefoon gaat over tijdens een vergadering. Ik draai het over naar stil. Hij belt opnieuw. Ik zet het uit. Zodra ik uit de vergadering sta, controleer ik de database. 9.100 e-mailadres ‘. Dit kan toch niet echt zijn. Ik klik op Vernieuwen. Nu 9.109. Mijn geest bevriest. Ik typ Kanye’s naam in Google en Yeezy dating is overal. Ik controleer de analyse. 250 mensen online. 65 ongelezen e-mails. Dan is de lunchpauze voorbij en word ik teruggeroepen voor een volgende vergadering.

Het is 22.00 uur als ik terugkom van mijn werk. Het momentum van de pers is nog steeds aan het rollen. Het voelt goed om te weten dat mijn grote plan werkte. 25 nieuwsankers kust tot kust bespreken mijn imagings datingsite en ik ben net in mijn slaapkamer, in mijn pyjama met een oude Macbook pro die het hele ding opmaakt terwijl ik meega. Ik start een grote Yeezy dating-groepchat en nodig iedereen uit mijn e-maillijst uit.

07:40 de volgende dag en ik krijg een sms van mijn vriend die zegt: “Stem af op BBC Radio 1. Ze hebben het nu over Yeezy dating en ze willen je spreken”. Raad waar ik ben? Op een trein van twee uur van Portsmouth naar Londen voor nog een dag vergaderen. Ik probeer naar Radio 1 te bellen, maar er is geen signaal. Ik zit opgesloten in deze treinwagon en ik raak gespannen. De database heeft nu meer dan 13.000 e-mails. Ik heb de media verteld dat de datingsite “Coming This March” is, het is nu 17 maart en ik heb geen coderegel geschreven. En om het helemaal af te maken, ik heb geen idee hoe ik een datingsite moet maken.

Wat is App

Ik kom die avond terug, bel mijn baas en zeg hem dat ik een paar maanden niet in actie zal komen. Hij vraagt ​​waarom. Dus ik zeg hem dat ik een datingsite ga maken voor fans van Kanye West. Hij barst in lachen uit, wenst me geluk en dat is dat. Ik ben een vrije man.

Het is tijd om een ​​datingsite te bouwen. Allereerst ga ik op zoek naar andere datingsites op zoek naar iets dat ik kan kopiëren. Het hele Tinder / Bumble-veeggedeelte is te ingewikkeld. Ik vind een joodse datingsite genaamd J Date die er veelbelovend uitziet. Alle gebruikersprofielen worden weergegeven op een lange oneindige scroll-pagina. Een paar maanden eerder deed ik de cursus ‘Learn Node’ van Wes Bos, waar hij iets soortgelijks doet met restaurants. Ik begin met het samenvoegen van J Date met wat lessen uit de Wes-cursus en ik ben in de lucht.

Dingen verbinden

Op dit moment valt er niet veel te vertellen. Er is geen geheim ingrediënt. Gewoon lange dagen met het leggen van stenen. 10 maanden geleden had ik nog nooit een regel code geschreven en het was te moeilijk. Een week in Yeezy dating is het nog steeds te moeilijk. Webpack is een puinhoop en ik weet niet hoe ik geoJSON-gegevens moet opslaan. Boehoe. Niemand geeft er iets om. Kan me niet schelen. Zoek het uit. Alle anderen hebben het uitgezocht.

Dingen verbinden

Ik schrijf IK BEN HARRY DRY op een vel papier, koop wat Blu-tack en plak het aan mijn muur. Elke keer als ik vastloop, kijk ik omhoog naar de woorden en gegrom. Het is Street Fighter II. Ik codeer zoals Diego Costa voetbalt. Geen techniek. Geen Barcelona academie. Rampaging van obstakel naar obstakel.

Probleem na probleem. Forum na forum. Ik word de meest gehate man op Stack Overflow. En ik hou van elke seconde ervan.

Ik word op een mooie lentemorgen wakker en het is allemaal klaar. Ik ben een paar weken te laat, maar dat is goed. Ik repareer de laatste bug uit het lab om 15.00 uur en post op Instagram om een ​​hype op te bouwen.

Dan fiets ik naar de stad en loop ik Vodafone binnen. Ik vertel de winkelmanager dat ik “gewoon aan het bladeren ben” terwijl ik de site test op al hun verschillende apparaten. iPhone’s zoomen in op mijn invoervelden en het ziet er raar uit. Verdomme. Ik stap op in Starbucks naast de deur, pak een croissant en begin te googlen. Blijkt dat mijn lettertypegrootte 16px op iOS moet zijn om de automatische zoomlens te stoppen. Ik ga terug naar Vodafone, “meer browsen” vertel ik de winkelmanager, en de problemen opgelost. Gelukkige dagen.

De Yeezy dating-groepchat praat er nog steeds over. Honderden berichten per dag. Ze zijn net mijn leger van ultrafans. Mijn plan is om eerst met hen te starten om de site te testen. Ik ben weer thuis, stippelend dat ik onderweg ben. Plots heb ik 10 vermeldingen in Telegram. De ultras hebben de site gevonden en zijn begonnen met het maken van profielen.

Lancering

10 profielen zijn op. Nu 20. Nu 30. Shit. Het gebeurd. Prachtige profielfoto’s verschijnen op mijn scherm. Echte mensen staan ​​op de site. Echte mensen matchen met elkaar. Echte mensen zijn berichten. Het werkt. En ik heb dit allemaal gemaakt! Hahaha. Kijk me eens gaan. Ik post op Instagram en zeg dat Yeezy.dating open is voor bedrijven. Plots stromen er 200 mensen naar de site.

Nu zegt de legende dat de visser aan wal slechts een tsunami ziet een paar seconden voordat hij toeslaat.

Capow! Links, rechts, midden, profielafbeeldingen beginnen te verdwijnen. 5 foto’s verdwijnen elke seconde. Ik vernieuw de pagina, afbeeldingen verdwijnen overal. De tijd vertraagt. Ik kan niet helder denken. 3 minuten later wordt de site kaal geschraapt. 350 profielen. Geen afbeeldingen. Ik laad Heroku op. 6.700 kritieke fouten. Papa potters in de keuken om te zien hoe de grote lancering gaat. Niet geweldig, vertel ik hem.

Ik heb Steve Jobs wakker gemaakt. Ik beëindig de dag Steve Harvey. De site is nu goed gecrasht. Ik probeer overal vuur te blussen, maar er werkt niets. Ik kan dit niet meer doen. Mijn excuses aan mijn volgers op Instagram, mijn verontschuldigingen aan de ultras op Telegram, en ik val in bed.

Het spijt me dat ik de stroom heb gebroken, maar als je het verhaal leuk vindt, zou ik het erg op prijs stellen als je je op mijn e-mailnieuwsbrief abonneerde. Ik schrijf verhalen over startups, marketing, breekvrij en af ​​en toe de enige echte Tyson Fury. Voer je e-mailadres in en vink het selectievakje hieronder aan:

Email niet geldig. Probeer het opnieuw!

Hoe dan ook, afleiding over! Ik hoop dat je geniet van de rest van het verhaal.

De volgende dag word ik wakker en doe ik niets. Eet wat ontbijtgranen. Bekijk wat Peep Show. Ik ben nog steeds op een laag pitje. Ik slaag er in om een ​​bericht op het Indie Hackers-forum te schrijven waarin wordt uitgelegd dat de website vastloopt en wat er mis is gegaan met de afbeeldingen.

Het is opmerkelijk dat ontwikkelaars mij hun e-mailadres geven en me hulp bieden. Ik word overweldigd door hun vrijgevigheid. Binnen 24 uur zijn er vijf pro-ontwikkelaars van Crowdform Digital Agency die mijn code doorzoeken . Verscheidene veranderingen later geven ze het allemaal duidelijk. “Veel succes”, mijn hoofddevs sms’en me uit Singapore.

Een paar dagen later wordt Yeezy.dating opnieuw gelanceerd. Het gevoel is deze keer anders. De eerste keer dat het voelde als het grootste ding in mijn universum. Deze keer heb ik perspectief. Er zijn grotere dingen in het leven. Als het vastloopt, crasht het.

emails

Testen met de ultras gaat goed, dus ik begin met het e-mailen van mijn grote lijst. 1.500 gebruikers voegen zich binnen 10 uur toe. 2500 binnen 24 uur. Dan 4.200. Maar de groei vertraagt. Mijn intuïtie vertelt me ​​dat de partijen binnenkort zullen eindigen. Waar komt de volgende 4.000 vandaan?

Er is geen marketingbudget, geen ontwikkelingsteam, ik alleen. Reageren op alle e-mails, alle bugs oplossen, proberen de vaart erin te houden en ik ben moe. We hebben een app nodig. Ik ben geen app-ontwikkelaar. We hebben tienduizend gebruikers nodig voor daten om te werken. Ik weet niet hoe ik tienduizend meer gebruikers kan krijgen. De nieuwigheid begint te slijten. Ik denk 5 bewegingen vooruit en ik zie schaakmat aan de horizon.

Er is maar een uitweg uit de watertank. Ik moet Kanye West erbij betrekken.

Dus ik ben terug in het lab. E-mailen weg. Managers, ex-managers, stylisten, PR-relaties, iedereen die ooit voor YEEZY op Linkedin heeft gewerkt. Maar niets. Geen antwoorden. Ik kan er niet doorheen komen.

Ik vraag mijn vader om advies. “Je moet denken aan een grotere zoon”, vertelt hij me. Dus nu denk ik aan wat als ik een video maak, of een mixtape, of een tijdschrift of een schilderij, of ik huur een vliegtuig en een spandoek. Dan raakt het mij. Ik ga billboards huren. YEEZY opent kantoren in Calabasas, New York, Londen, Wyoming. Vier locaties. Vier billboards.

Tien minuten later belde ik met Billboard-bedrijven. Quizzen. Hoe ziet uw prijs eruit? Welk type Billboard zou u aanbevelen? Hoe snel kunnen we dit doen? Wat is de kortste tijd waarop elke Billboard kan blijven? En in mijn hoofd zijn de reclameborden al in de lucht.

Billboardtafel

Maar de volgende dag word ik wakker met koude voeten. Twee helften van mijn geest in een diepe discussie:

‘Twee maanden loon, op drie billboards, je bent gek.’

“Gebruik geen geld als excuus. Je weet dat dat niet de reden is. ‘

“Waarom wil ik het dan niet doen?”

Omdat je bang bent. Je bent bang voor wat mensen misschien denken. ”

“Maar …”

“Nee, geef me geen moppen. Ontspan je geest. Je laat de menigte je niet beheersen. Laten we het doen.”

Dus ik trek mijn vader op het campagneteam en het begint bij elkaar te komen. Hij is in zijn element. We nemen de slaapkamer van mijn broer over en richten het basiskamp op. Papa koopt drie wekkers, zet een naar New York tijd, een naar LA tijd en een naar Wyoming tijd. “Je moet je tijdzone kennen, zoon,” vertelt hij me.

De zon gaat weer onder en nu is het de dag van de reclameborden. Ik werk als een Octopus, organiseer fotografen, maak e-mails, speel interviews af en alles komt samen. Londen. New York. Wyoming. Alles bevestigd. Er is minder dan een uur te gaan en opeens WACK. 20:11 uur komt er een email in mijn inbox van Lamar, de Billboard-provider, en mijn hoofd draait alsof ik de rechterhand van Tyson Fury ben binnengelopen.

Lamar Annuleren

Lamar zou zowel New York als Wyoming moeten omvatten. Zonder hen heb ik maar één Billboard in Londen en dat is niet voldoende. Ik bel dit hele ding uit. Het spel is op. Het is voorbij. Ik ben weer veilig. Het leven is comfortabel. Geen billboards. Geen problemen.

Ik loop naar beneden om papa de e-mail te laten zien. Hij kijkt naar me op, lacht alsof het niets is en zegt: “Maak je geen zorgen. We zullen een manier vinden “. En misschien heb je daarom een ​​team nodig, want op dat moment wilde ik een excuus om op te geven, maar de oude man knipperde niet, dus vochten we verder.

Telefoontjes beginnen overal te vliegen. Op één telefoon ben ik de accountmanager aan het hameren. Aan de andere kant poseert papa als een BBC-journalist en gooit hij op zijn juridische afdeling na. “Het jochie bracht twee dagen door met het opruimen van intellectuele eigendomsadvocaten”, “We hebben een cameraploeg aan het wachten op Times Square terwijl we spreken”.

Het is nu 9 uur ’s avonds. Een prachtige ziel genaamd Candice wacht in de New Yorkse regenogen op het aanplakbord klaar om de foto te maken, maar ze zal niet de hele dag wachten.

Plots wenkt mijn vader me. Als we veranderen, “Kanye West” voor “Mr. West “de juridische afdeling zal het goedkeuren. Mijn gevoel zegt dat het goed genoeg is. Ik exporteer de nieuwe tekst en stuur deze naar de accountmanager op Times Square. 5 minuten later zijn de billboards live. Candice neemt de foto. Het verschijnt in mijn inbox. En ik haal diep adem.

Times Square

Kort daarna gaan de Billboard’s in Wyoming en Londen omhoog. Ik begin de foto’s te koppelen aan de concepten die we hebben voorbereid, onze e-mails te verzenden, in de hoop weer geluk te hebben.

Wyoming

Een paar verhalen beginnen te breken, journalisten beginnen interviews te vragen en gaan terug naar de diepten van de Maelström die we afdalen. De telefoon gaat over en gaat over en het kan iedereen op de lijn zijn. Ik heb geluk gewenst, verzekering verkocht, op de live radio gegooid, beschimpt door jongeren, banen aangeboden, herenigd met oude schoolvrienden.

Ik kijk twitter. Kanye’s naam is trending. Mijn hart springt. Natuurlijk niet. Heb ik het gehaald? Ik klik. Mijn hart zakt weg. “Kanye West heeft zojuist gezegd dat 400 jaar slavernij klinkt als een keuze”. En vanaf daar ben ik dood in het water. Een kikkervisje in een haaitank. De media hebben een verzadiging van Kanye. Journalisten hebben grotere vissen om te braden en mijn kleine verhaal staat nog op de plank.

Ok, nog een laatste poging. Ik vind het hoofdkantoor van Yeezy op Google Maps, zoek het telefoonnummer op van een aantal kantoren in de buurt en begin te bellen. Ik begin deze receptioniste te vertellen over de datingsite, over de Billboards, en ik kan het niet geloven, maar ze luistert eigenlijk naar mij.

“Grappig genoeg werkt mijn beste vriend A ***** bij Yeezy”

“Als ik je een e-mail stuur, kan je hem dan doorgeven?”

“Zeker”

En dat is dat. Nu kan ik naar bed gaan, de volgende dag wakker worden en verder gaan met mijn leven.

* * *

Een paar weken verstrijken en, kijk eens, een e-mail van A ****** komt in mijn inbox.

E-mail

En een paar uur krijg ik een screenshot van de kantoorchat van Kanye.

iMessage

Ik kan het niet laten glimlachen. Na al mijn inspanningen om journalisten te e-mailen, te oefenen voor radio-interviews, persberichten te schrijven, afbeeldingen te retoucheren, kostte het alleen maar een telefoontje naar het bedrijf waarvan het kantoor zich naast de deur bevond.

En dat is hoe we nu zijn gekomen. Het is 21:52 uur, donderdag 24 mei. Over tien minuten zal ik telefoneren met de CFO van het Billion Dollar-bedrijf van Kanye West.

Ik herinner me dat ik vorig jaar met mijn uni-huisgenoten heb gesproken over wat de toekomst zou zijn voor ons allemaal. Ze zeiden allemaal: “Ik solliciteer voor een financiële baan” of “Ik doe een meester”, zoiets. En het kwam tot mij en ik zei: “Ik ga op reis naar Nazareth, leer coderen, kom terug naar Engeland, maak mijn boek af, leer over zaken en begin mijn eigen dingen.”

Ze waren nu aan mijn verhaal gewend en kreunden: “Niets van deze shit zal gebeuren. Droog. De echte wereld gaat je kapot maken en je eruit spuwen. Je zit vast in de ratrace, klokt in, klokt af, verpakt op de buis, net als wij allemaal. ‘

Ik glimlachte. “Vertel me dat nog een keer”. Dus dat deden ze. “De realiteit zal je pijn doen. Je gaat klok kijken, van maandag tot vrijdag. Je kunt er niets aan doen. En jij weet het.”

“Vertel me dat nog een keer”, zei ik. Dus dat deden ze. En ik glimlachte nog meer.

Ik zeg niet dat ik iets heb gedaan, want ik heb het niet gedaan. Maar ik heb tenminste vastgehouden aan mijn woord. Ik heb het geprobeerd en het geprobeerd.

Bedankt voor het helemaal naar de bodem. Als je het leuk vond, zou het echt heel veel betekenen als je de tweet hieronder hebt geretweet. Ik heb er een tijdje over gedaan om dit samen te voegen, dus het zou leuk zijn als een paar mensen het lezen:

🔥 Eindelijk het Kanye-verhaal voltooid!

Het is een verhaal over hoe ik ben gaan liggen zonder ideeën te hebben om met de grootste superster op aarde te onderhandelen. Neem een ​​kijkje 👉🏻 https://t.co/7v6vPX55eM

– Harry Dry (@harrydry) 29 maart 2019

Alle coole kansen, mijn e-mail is [beveiligd per e-mail] . Dit is nog maar het begin. Als je wilt weten wat er volgt, volg dan twitter, @harrydry

Ik heb ook een e-mailnieuwsbrief waarin ik verhalen schrijf over startups, marketing, breekvrij en af ​​en toe de enige echte Tyson Fury.

Email niet geldig. Probeer het opnieuw.

En tot slot, sorry voor mezelf te promoten, maar als je van marketing houdt, ben ik bezig een album samen te stellen met alles wat ik hier weet.

http://thekanyestory.com/

Het marketingalbum

Van Harry Dry

Nogmaals bedankt en rust uit.

Lees Meer