Ik zal mijn geheime lusten vertellen, ik hou van ze op hun gezicht voordat ik * ooit * aan Facebook vertel

Ik zal mijn geheime lusten vertellen, ik hou van ze op hun gezicht voordat ik * ooit * aan Facebook vertel

mei 29, 2019 0 Door admin

 

Door zijn definitie is een geheime verliefdheid die je niet van plan bent te delen met de wereld – en zeker niet met de persoon waar je verliefd op bent.

Je kunt je gevoelens uitpluizen in een dagboek of je vertrouwd maken met een paar betrouwbare vrienden, maar het punt van een geheime verliefdheid is natuurlijk om het geheim te houden. De term kan echt niet duidelijker zijn.

Ondanks dit algemeen bekende feit, heeft Mark Zuckerberg, Father Of Privacy Issues, een nieuwe aangekondigd Facebook dating functie genaamd “Secret Crush,” die in essentie mensen aanmoedigt om hun “geheime verliefdheden” te onthullen met de hulp van Facebook.

Ik kon eerlijk gezegd niet denken aan een minder aansprekende manier om iemand te vertellen dat je hen leuk vindt, en de gedachte om het kenmerk te testen is zo beschamend dat ik liever het ondenkbare doe en mijn gevoelens direct aan de gezichten van mijn verminking onthul. .

ZIE OOK: Crush Twitter bewijst dat subtweets soms goed kunnen zijn

De functie, die eind 2019 wordt uitgebracht , zal naar verluidt je tot negen van je Facebook-vrienden kunnen identificeren als ‘Secret Crushes’. Als een van die mensen je als verliefd teruggeeft, stuurt Facebook een bericht naar jullie beiden en het geheim komt officieel uit.

Hoe echt, waanzinnig, diep verdrietig.

Ik houd persoonlijk van geheime verpletteringen – nadruk op het “geheim” – omdat je soms gewoon een leuke afleiding nodig hebt, en soms ben je niet in de stemming om jezelf daar buiten te zetten en een emotioneel risico te nemen. De meeste van mijn geheime verliefdheden worden geheim gehouden omdat ik vrees voor de mogelijkheid een hechte vriendschap te verpesten, of ik voel dat de verliefdheid onbeantwoorde is en ik mezelf liever zou behoeden voor afwijzing dan om op te staan.

De gedachte aan kwetsbaarheid en het uiten van je romantische gevoelens aan een andere persoon zonder de belofte dat ze worden teruggebracht, is natuurlijk ook absoluut angstaanjagend. Toch loop ik op de een of andere manier liever naar elke crush die ik op dit moment heb en stort mijn hart uit dan te vertrouwen op het sociale netwerk van Mark Zuckerberg om het voor mij te doen.

Wij als samenleving vertrouwen voor zoveel op technologie, maar we moeten er niet op vertrouwen voor verklaringen van liefde. We moeten moediger zijn dan dat, en ik ben niet de enige die dat denkt.

Ik haat Facebook ook elke dag meer. Krijg wat vertrouwen, neem wat risico’s in het leven, en vertel je vriend dat je een oogje op hem hebt. Jezus Christus. https://t.co/na3gFmZwWl

– KatherineGraceMurphy (@CuriousKGM) 30 april 2019

Als je Facebook je geheime verliefdheid vertelt, krijg je wat je verdient

– 💀 damned sinker 💀 (@dansinker) 30 april 2019

Ik bid om nooit verliefd te zijn op iemand die de Secret Crush-functie van Facebook zou gebruiken

– Nicole Gallucci (@ nicolemichele5) 1 mei 2019

De schaamfactor is een enorme afknapper van de crush-functie van Facebook, maar het is niet de enige fout. Ik bedoel, wat doe je als je verliefd bent op meer dan negen mensen ? Wat als mensen misbruik gaan maken van de functie en deze gebruiken voor online pesten ? En laat me niet beginnen met de privacykwesties.

Facebook, zoals je je misschien herinnert, is de site die ooit persoonlijke gegevens van 29 miljoen accounts in een hack had geschraapt, collega-technologiebedrijven een hoop toegang gaf tot persoonlijke persoonlijke gegevens van gebruikers en informatie over meer dan 50 miljoen profielen in de hack verstrekte. Cambridge Analytica- schandaal.

In Facebook’s F8-evenement op dinsdag beloofde Zuckerberg dat de site voor de toekomst alles draait om privacy , en hij beweerde dat “Secret Crush” je lieverd alleen zal onthullen als het gevoel wederzijds is. Maar hij verwacht van ons allemaal dat we hem vertrouwen met de identiteit van de mensen waar we verliefd op zijn? Ja, nee bedankt, vriend. De enige technologie die ik ooit heb vertrouwd met die informatie was mijn wachtwoordjournaal en zelfs toen gebruikte ik de onzichtbare inktpennen van mijn Lisa Frank Magic Glow Writer Blacklight Journal om de namen te schrijven.

Ik kan het nu zien. Ik typ alleen de namen van negen verliefdheden om Facebook gehackt te krijgen en die verliefdheden worden gewaarschuwd via DM.

Ik kan het nu gewoon zien. Ik typ de namen van negen crushes in de Secret Crush-functie om Facebook te laten hacken en al die crushs worden via DM gewaarschuwd. Het zou een slechte parodie zijn van To All The Boys, genaamd To All The Boy. Ik heb Facebook verteld dat ik Crushes On Before had , met mij als Lara Jean en Zuck als Kitty.

Erger nog, in een ongelukkige ommekeer van gebeurtenissen, als de namen van mijn verliefden op mijn profiel zouden worden geplaatst zodat iedereen ze kon zien? Op de middelbare school heb ik eens geprobeerd een oogje op Facebook op te zoeken en in plaats van de zoekbalk in te typen, plaatste ik per ongeluk zijn voor- en achternaam als mijn status gedurende 12 minuten. Ik zal nooit de gruwel vergeten die ik voelde bij het zien van de woorden “Nicole Gallucci is B **** G *****” en ik sta niet op het punt om mezelf het risico te wagen negen keer die schaamte te ervaren.

Als ik eraan herinner dat Zuckerberg Facebook begon als een “Hot or Not” -type-site, denk ik dat hij altijd al heel graag een dating-app of een veel meer oppervlakkige versie van een dating-app wilde maken. Maar om helemaal eerlijk te zijn vertrouw ik de gozer gewoon niet met enige informatie die betrekking heeft op mijn liefdesleven. Als je je crush een geheim wilt houden, doe dat dan zeker. Maar als het jouw opties zijn om je geliefde te vertellen hoe je jezelf voelt of dat Zuck het voor je doet, alsjeblieft, doe dat alsjeblieft zelf. Bekijk een rom-com voor inspiratie, of lees een romance-roman. Krijg wat advies van vrienden en maak een kans.

Hoewel ik het apprecieer dat Mark Zuckerberg interesse heeft in iets dat ik eigenlijk wel leuk vind (verplettert), vertel ik deze foto van Jim Halpert verkleed als “Book Face” dat ik een oogje op John Krasinski heb, het dichtst dat ik ooit zal onthullen een van mijn verliefden op Facebook. En dat is dat ook.

John Krasinski verkleed als boekgezicht.

Afbeelding: nbc

Lees Meer