Ik startte een online ondersteuningsgroep voor mannen die hun T-shirts niet kwijt konden

Ik startte een online ondersteuningsgroep voor mannen die hun T-shirts niet kwijt konden

juli 1, 2019 0 Door admin

 

Eerst werden de T-shirts opgeborgen voor transport naar Goodwill, daarna kwamen de tranen, toen gebeurde de rest van de verhuizing. Zo ging het voor me, nadat mijn vrouw en ik een spiffier, maar kleiner, huis hadden gekocht en werden gedwongen onze respectieve schatten te verkleinen. Ik wist dat de dag zou komen. Ik was eerder van mijn T-shirts gedesinteerd, maar in meer moeilijke omstandigheden. Dus deze keer was ik voorbereid. Maanden eerder was ik op Twitter een massale DM begonnen, een zogenaamde ” kano ” vol met vrienden en kennissen, om mezelf te stelen voor het einde.

Afgezien van dat alles: ongeveer een derde van mijn T-shirts, gewassen en ingepakt als voorbereiding op de reis naar Goodwill.

Het andere oprichtende lid van de DM, Charlie, was mijn neef. Hij leefde in met mijn pijn. Ik ging bij hem wonen, zijn broer en zijn vader toen ik 14 was, slechts enkele weken nadat de staat North Carolina mijn oom de voogdij over mij had verleend . Ik had toen maar één shirt: die op mijn rug. Al het andere dat ik kreeg, kwam uit de persoonlijke verzameling van mijn oom , bestaande uit vijf of zes 100-procent katoenen T-shirts met daarop afbeeldingen van softwareproducten zoals ‘Lotus Notes’ en een hoop losse paren mesh-shorts. Samen hadden we met z’n vieren absoluut geen geld meer, terwijl we extra geld verdienden door periodieke bezoeken aan het pandjeshuis, plasmadebiedingen en de verkoop aan de straatkant, die altijd een familie-inspanning waren.

Het unieke juweel van mijn verzameling in deze periode, een shirt dat letterlijk in mijn lichaam smolt, was een 75/25/25 “tri-blend” -shirt (de cijfers die verwijzen naar de percentages katoen, polyester en rayon , met daarop het logo van de Westmoreland County Community College naast enkele willekeurige geometrische vormen. Niemand van ons was ooit naar WCCC gegaan, maar mijn oom vond het op de modderige grond rond de Gateway High School- baan waar hij windsprints aan het uitvoeren was. Dol op het controleren van gebruikte broeken voor contant geld en het nemen van andere gevonden voorwerpen voor zijn garderobe als een manier om kosten te besparen, bracht hij het shirt naar huis. Ik was de enige grote man in een huis van extra grote mannetjes, die geen van allen comfortabel in het shirt konden passen en dus werd het aan mij doorgegeven. Ik droeg het wekenlang, waste het niet vaak om zijn levensduur te verlengen, maar het bezweek uiteindelijk aan de tand des tijds.

De grootvader van allemaal.

‘Als je bent opgegroeid met gaten in je zapatos , zou je het vieren op het moment dat je deeg aan het eten was,’ heeft Jay-Z geklopt . Dat gevoel klopte zeker voor ons, behalve dat we begonnen te vieren op het moment dat we T-shirts hadden. De vroegste kwam van sporten en / of stelen van de kleedkamers waarin ze waren verspreid, het compileren van een volledige reeks conferentiekampioenschappen op middelbare schoolvoetbal en worstelen daterend uit de vroege jaren negentig. We hebben echter ook T-shirts gestolen uit waardeloze winkelcentrumwinkels zoals Spencer’s Gifts en de Electronics Boutique , slachtofferloze misdaden tegen gezichtsloze bedrijven om toegang te krijgen tot modieuze shirts die Nintendo 64-games zoals Ocarina of Time en WWF-artiesten zoals D-Generation X vertegenwoordigen Waarom duizenden jonge mannen, vooral een celibatair jongeman zoals ikzelf, in shirts rond liepen met het lezen van “ Two Words: S * ck It ” blijft een mysterie, maar dat purloined shirt bleef tot een paar dagen geleden in mijn collectie hangen.

In de loop van de tijd kwamen meer T-shirts in die verzameling. Bijvoorbeeld, verschillende worstelende Amerikaanse shirts van verschillende Amerikaanse Worsteltornooien . Ik eindigde snel en slecht, normaal gesproken, maar ik kreeg een shirt waarop stond dat ik meedeed aan vergeten, zwaargewicht collegiale semi-sterren . Er waren ook 50/50 katoen-polyrode hemden van de Golden Corral, die ik onder een witte Unifirst-schort zou dragen tijdens het bereiden van steaks en hamburgerpasteitjes in de vleesruimte. En natuurlijk losse, ongemakkelijke 100-procent katoenen T-shirts met de namen van forreteerbare androstenedione- afgeleide supplementen , die ik gratis heb gekocht omdat ik dat spul in bulk heb gekocht .

Ik ben tientallen keren verhuisd tussen 2002 en nu, maar de T-shirts reisden altijd met mij mee en lieten mijn dienst alleen achter toen flapjackvlekken de oksels hadden verrot of als de pizzasaus het kledingstuk volledig had misvormd. De overnames zijn ook nooit gestopt. Even dacht ik dat ik “in” muziek zat, luisterend naar bands als de Smiths, dus kocht ik bandoverhemden omdat dat alleen maar mensen waren die van muziek hielden. Ook kocht ik telkens wanneer ik een nieuwe stad bezocht meer shirts, idealiter 75/25/25 tri-blends zoals het grijze shirt van mijn oom. Ook toen ik in 2009 lid werd van CrossFit aan de University of Pittsburgh, sloot ik me aan en kreeg ik een drietal tri-blend shirts. Ik gaf niet veel om de programmering, maar ik hield van de andere mensen die probeerden de beste te worden tijdens het trainen en ik hield van de tri-blend.

Voor Charlie was het vrijwel hetzelfde. Hij was een zeer goede atleet op de middelbare school en kort een D1-football-speler; dus hij had heel veel T-shirts om zijn krachttoer in de tienerjaren te herdenken. Hij droeg ze onophoudelijk, en toen zijn vrouw zijn kledingkast van deze vervelende oude overhemden opruimde, gingen we op internet om te bespreken wat het verlies van dergelijke items betekende. “Het is leuk om na te denken over de shirts die we hadden en hoe we ze kregen, maar ik dacht dat ze vroeger of later zouden gaan,” zegt hij. “Voor mij gaat het om de herinneringen. Ik heb de echte shirts niet meer nodig. ‘

Langzaam maar zeker werden meer van onze oude vrienden toegevoegd aan de DM. Brian, ook 36 (zoals Charlie) en onlangs gegeven aan lange stukken van gebrek aan werkgelegenheid, had worstelde naast mij en Charlie en won nooit zozeer als een takedown, maar hij klampte zich toch vast aan T-shirts die onze school identificeerden als ‘conferentiekampioenen’. Voor hem hebben we geleerd dat het gevoel van verbondenheid dat in de overhemden aanwezig is, is wat deze kledingstukken in handen hield – zelfs als ze de prestaties van anderen vastlegden. “Ze gaven me een idee van waar we allemaal zijn geweest,” vertelt hij me. “Ik voel me niet gehecht aan hen zoals jij bent, en ik heb er niet zoveel, maar degenen die ik wel heb, houden nostalgische waarde voor me vast. Dat waren enkele van de beste tijden van mijn leven, zelfs als ik alleen maar keek naar jullie worstelen. “

Met Mick Foley in 2010. Ik draag een Mike Tyson-shirt en Foley draagt ​​een Dude Love-shirt onder een Hawaiiaans shirt.

Zack, 38 jaar oud, reisde met mij mee naar komische conventies gedurende onze tienerjaren en vroege jaren twintig, grote zoals Comic-Con in San Diego en kleine zoals Heroes Con in Charlotte. In die jaren had hij alleen polo’s en kaki-broeken gedragen, een vreemd soort volwassen kostuum en zijn T-shirtcollectie – allemaal verwijzingen naar popculturen en strips, en misschien veel meer in kwantiteit dan de 30 tassen die ik onlangs heb weggegooid – werd opzettelijk gecreëerd toen hij eind twintig was in een poging om het gesprek met anderen aan te wakkeren . “Ik veronderstel dat ik ze verzamel zoals ik al het andere verzamel”, zegt Zack. “Ik ben eigenlijk overweldigd in mijn flat door het enorme volume van mijn collecties, dus ik ben constant aan het plannen om te bepalen wat ik anderen kan geven. De T-shirts maken daar deel van uit, maar ze lijken merkwaardig noodzakelijk. Elk van hen staat voor iets dat ik zou willen bespreken met iemand anders, een verbindingspunt. “

David, 34 jaar oud, volgde een studie bij mij aan de universiteit van Pittsburgh. Zijn interesse in muziek was geen voorbijgaande rage, zoals het voor mij was, en zijn T-shirts vormen een geschiedenis van de concerten die hij heeft bijgewoond. “De concertoverhemden waren meestal 100 procent katoen en veel te duur, en ik draag ze zelfs zelden”, bekent hij. “Mijn man heeft een hekel aan hen. Ze worden in nauwkeurig chronologische volgorde in laden gevouwen. Veel van de bands waren niet eens bijzonder goed. Ik heb een Korn-shirt. Ik ging naar een Insane Clown Posse-bijeenkomst . Ik heb REM te vaak gezien om te tellen, maar ik kan ze nu niet uitstaan; ze zijn vreselijk. “

“Wat kan iemand die naar deze dingen kijkt van mij maken?”, Gaat hij verder. ‘Als iemand iets om mij geeft, bedoel ik. Als iemand zou proberen mijn eigen kleine culturele microgeschiedenis te reconstrueren, zouden ze dan vragen waarom ik dit Korn-shirt heb? Zouden ze proberen ze allemaal bij elkaar te passen? Welke foto van mij komt naar voren?

“Het punt is dat niemand me ooit zal bestuderen. Dit Korn-concert zal voor mijn geschiedenis verloren gaan zodra ik over dit shirt beschik, wat ik uiteindelijk zal doen. Ik zal er vanaf komen. Dat zal het zijn. Dat zal het zijn voor mij en voor die onderzoekslijn. ‘

Niet iedereen denkt zo diep na over dergelijke dingen. Ik voegde Justin (39) aan de DM toe omdat ik hem op sociale media zag klagen over hoe zijn vrouw hem lastigviel, hem aanspoorde om “volwassen te worden” en “van mijn stront af te komen”. Voor hem een ​​betrouwbaarheidsingenieur die werkt lange uren per week, het behoud van een eigen kamer, een “mannenhol” om ongestoord te overwinteren door partner en kinderen, was de belangrijkste motivatie. “Ze wil gewoon mijn spullen weggooien en het huis samenbrengen zoals ze het wil. Het is rotzooi en ik voel me totaal machteloos. ‘

In het geval van Justin zijn de shirts meestal goedkope, 100 procent katoen South Park “Beefcake” -shirts van hetzelfde jaargang als de overhemden die mijn neef en ik stal van Spencer’s Gifts. Maar het is het principe dat hem bezielt. “Als deze verdwenen zijn, wat heb ik dan nog over dat van mij is?” Vraagt ​​hij. “Ik draag uniformen op mijn werk, dus ik heb niet echt de behoefte om nieuwe T-shirts te kopen, maar ik vond het leuk om mijn specifieke dingen en mijn persoonlijke ruimte te hebben. Het gaf me het gevoel dat ik nog steeds een beetje van mezelf over had, zelfs als het stom was. “

Mijn overleden vader stuurde me twee kattenoverhemden, een witte en een bruine, omdat hij wilde dat ik mijn liefde voor mijn twee katten liet zien, waarvan er één wit en een bruin is.

Nathan, 31 jaar, heeft zich onlangs vrijgelaten van een groot aantal kledingstukken en heeft tientallen nieuwe kat-T-shirts weggegeven die hij voornamelijk droeg om feestjes te houden om zichzelf en (mogelijk) anderen te amuseren. Ik voegde hem bij de DM in de eerste plaats om hem te overtuigen om een ​​paar van mijn eigen hemden te nemen voordat ik ze weggaf, maar hij had er niets van. “Ik heb niet meer shirts nodig”, legt hij uit. ‘Ik heb genoten van de shirts die je vader heeft gestuurd, de kat-shirts en de shirts van de Bateman University, maar ik wil er niet meer van. We verdrinken allemaal in dingen, in product, in inhoud. Ook zijn je shirts allemaal XL of XXL, die veel te groot voor me zijn. “

Nathan modelleert een shirt van de Bateman University, 2009.

Randall, 43, is een levenslange worstelventilator, een zelfverklaarde “nerd” wiens huis, net als Zack, vol zit met verzamelobjecten in alle soorten en maten. Hij heeft memorabilia die dateren uit het begin van de jaren tachtig, allemaal verworven op shows die hij bijwoonde, en zichzelf een stem van rede noemt onder de ballingen van de T-shirt. “Ik ben nooit getrouwd omdat ik niet wilde weten hoe samenwonen invloed zou hebben op al mijn tijdschriften, programma’s en T-shirts”, zegt hij. “Het was het niet waard. Ik weet dat we het hebben gehad over mensen die een partner of hun collecties kiezen. Ik ben blij met mijn collecties. Ik vind het niet eens leuk om erover na te denken dit weg te geven. Horen over het wegwerken van shirts is erg zenuwslopend. Ik wil standvastig blijven en toegewijd om niets weg te geven zolang ik het me kan veroorloven het niet te doen. ‘

Toen ik dit onderwerp op sociale media noemde, voegden meer mensen hun twee cent toe. Powerlifter John Skelton, die ook was overweldigd door T-shirts, liet me zien hoe hij verschillende van die overhemden tot een quilt had gemaakt. Mijn moeder, die soms mijn tweets en berichten leest , bood aan al mijn T-shirt-tassen in haar garage op te bergen, zodat ze goed konden worden bewaard en ‘doorgegeven aan mijn kleinkinderen, die ze nodig hebben’. Mijn halfbroer sms’te om te vragen of ik emotioneel in orde was, als ‘alles in orde was’. Ik had echter geen geschikt antwoord voor iemand omdat ik nog steeds met dit alles worstelde.

pic.twitter.com/DPEnVjjp7J

– John Skelton (@HugeMuscleGeek) 31 mei 2019

“Het uitgangspunt van een verhaal als dit is dat het dom is”, zegt de altijd introspectieve David. “Maar terwijl het begint als een grap, of ze nu een sosadtoday persoon zoals jij zijn, een persoon gewend aan moeilijke tijden, of een persoon zoals ik, die misschien is ‘bevoorrechte’ in het grote plan, maar toch zeer geïnvesteerd in deze materiële dingen , het houdt op een grap te zijn. Het is misschien grappig voor de mensen die denken dat we domme, zelfverzekerde dwazen zijn die zich vastklampen aan deze stereotype ‘mensendingen’. Oh, jullie mannen ‘ is een typische reactie, denk ik, zelfs van mijn man. Maar de mensen die lachen, weten niet hoe zulke reacties ons pijn doen. Het is net als de fabel van de jongens en de kikkers , waar de jongens kikkers martelen en het is gewoon leuk voor de jongens maar dodelijk serieus voor de kikkers. “

Maar is het echt zo serieus? Mijn hele leven is me verteld dat ik op een steenworp afstand was van alles te verliezen. Mijn vader zou mijn verjaardag vieren, zelfs mijn allereerste verjaardagen, door me te zeggen dat ik moest glimlachen omdat ” je bent half onder en de helft om te gaan .” Ik verloor alles wat ik had voor een periode van jaren , om het langzaam terug te winnen en toen sommigen, mezelf achter een stapel vrijemarktpuin barricaderend . De T-shirts waren onderdeel van die grote muur, en nu zijn ze dat niet. De wereld zal mijn shirt niet meer lezen en denken dat de waardeloze blok-stenciled belettering echt betekent dat ik een “Cap 7 220-Pound-kampioen” ben. En ik zal niet langer onmiddellijk de herinneringen herroepen die het shirt gemakkelijk tevoorschijn toverde (en creëerde ).

Ik heb echter wel voldoende kastruimte voor meer T-shirts.


IMG_8289

Oliver Lee Bateman

Oliver Bateman is een bijdragende schrijver aan MEL Magazine. Hij schrijft over de extreme kanten van fitness, de vreemdere kanten van MMA en pro wrestling, en de onorthodoxe levensstijl van professionele atleten. Zijn schrijven over deze onderwerpen is verschenen in publicaties zoals de Paris Review, de Atlantic en de New Republic. Sinds hij een klein kind was, was hij erg goed in sporten.

Lees Meer