Hoe beroemd te zijn online, volgens Rickey Thompson

Hoe beroemd te zijn online, volgens Rickey Thompson

april 22, 2019 0 Door admin

 

De 23-jarige heeft van likes munten gemaakt. Hier is zijn gids.

Video

Rickey Thompson, 23, bouwde een volgende sociale media-cd door het plaatsen van hapklare pittige takes, die vaak de vorm aannemen van geïmproviseerde dansen en prestaties.

Rickey Thompson , een 23-jarige die sociale media weet te gebruiken in zijn voordeel, plaatste een video getiteld “When someone flirt with me.” In de video geeft Mr. Thompson een hysterische en relatable monoloog over het vertrouwen en onhandigheid voelt hij wanneer iemand met hem flirt. De video, een van zijn nu beroemde 21e-eeuwse monologen, heeft meer dan 2,7 miljoen keer bekeken.

“Oh mijn god,” zegt meneer Thompson, recht in de camera kijkend in zijn lege eetkamer. Hij loopt met zijn handen langs zijn lichaam, lacht speels: “Oh, mijn God, je flirt met mij. Je flirt met mij. Oh. Vind je het leuk wat je ziet? Nou schat, dit is een gastronomische maaltijd. Dit is delicioso. ”

Dan spint hij, doet alsof hij iets bijt, brult en draait zijn rug naar de camera, bijna alsof hij in slow motion is. “Oh mijn god, je flirt met mij. O mijn God. Kijk maar. Zie me weglopen. ‘

De Instagram-video’s van Mr. Thompson zijn kort, meestal niet langer dan een minuut, en to the point. Ze werken goed op platforms als Vine (nu ter ziele gegaan) en Instagram die de pittige hapjes van kleine afmetingen waarderen, in plaats van diepgaande onderzoeken.

En zoals mensen regelmatig commentaar geven in zijn video’s, is Mr. Thompson grappig. Sommige van zijn video’s zijn close-up-selfies van zijn gezicht en leveren hem een ​​veroordelende of opscheppende monoloog op in de camera, terwijl andere video’s van hem alleen dansen. Ze kunnen een actie vragen: like, comment, share en soms alledrie.

Voordat hij Instagram had als een uitvoerpunt, had Mr. Thompson theater. Hij groeide op in Raleigh, NC, en ondanks dat hij een “stille en nerdy” tiener was, zei de heer Thompson dat hij graag opvoeren op middelbare schoolproducties. Op aanraden van een vriend trad hij in dienst bij Vine en begon video’s te plaatsen in 2013 toen hij 17 jaar was. Minder dan een jaar later deelde Kylie Jenner er een van.

“Ik zat in de klas in de stiekem naar mijn telefoon te kijken en ik schrok omdat ik veel meldingen kreeg,” zei meneer Thompson. Ogenschijnlijk van de ene dag op de andere was hij ‘de populairste jongen op school’.

Toen Vine in 2016 werd gesloten, had Mr. Thompson 2,5 miljoen volgers en hij wist niet zeker of hij dat volgende ooit zou herwinnen. Hij probeerde video’s te plaatsen waar hij op YouTube recenseerde en over mode praatte, maar hij was er niet happig op om lange stukken over het onderwerp te maken. Hij wist wat voor hem werkte: korte, gerichte video’s. Hij begon te posten op Instagram, waar hij momenteel 3,1 miljoen volgers heeft, waaronder Sam Smith, Miley Cyrus en Diplo.

En sommige van de berichten kwamen neer op betaling, in de vorm van gesponsorde inhoud en advertenties. De heer Thompson zou niet onthullen hoeveel hij verdient, maar Amanda Bodenstein en Gon Carpel, zijn managers, zei in een verklaring gemaild naar The New York Times dat hij “een comfortabel leven doet door promotieposten te maken, te acteren, optredens te maken en met creatieve samenwerkingen.” Wat betreft toekomstige ambities, hoopt Mr. Thompson, die in Los Angeles woont, om meer acteren te doen.

Hij heeft onlangs enkele tips gedeeld over hoe hij denkt over online content.

Wanneer mensen een video van me zien razen in mijn auto, slaapkamer of kast denken ze: “Oh, ik doe hetzelfde!” Ik film al mijn video’s op mijn telefoon. Voor de dansvideo’s plaats ik mijn telefoon op de vensterbank en druk op record. Het is heel simpel. En ik filmde in mijn kamer, maar werd er ziek van, dus ik ging mijn kamer uit, maar ik ben nog steeds thuis, geen chique studio.

Als ik razend ben, zijn mensen daar dol op, vooral als ik over een relatable onderwerp praat, zoals daten, vriendschap of werk. Hoe beter een video is, hoe beter. Maar ik hou ook van ranting. Dat doe ik echt. Instagram is mijn dagboek en als ik me boos voel, ga ik naar Instagram. Mensen zijn zo blij dat ik mezelf ben.

Ik doe niet echt meerdere takes. Mijn ranting-video’s kan ik zeker in één take doen, en voor die is er geen plan. Ik zet de camera aan en praat, en het is klaar. Daar heb je het. Leuk idee. Gedaan.

Ik volg mijn groei en opvattingen en opmerkingen en zo. Het is echt zo gek. Ik kan niet geloven dat ik echt zoveel volgers heb. Het drijft me echt aan om het steeds beter te doen. Mensen zijn dol op de trillende video’s. Mensen zijn dol op de dansvideo’s. Ze zeggen dat ik geweldige bewegingen heb. Serieus, veel mensen vinden ze leuk, en als ik een glimlach op je gezicht kan toveren, zal ik het blijven doen.

Ik heb geen strategie achter wat werkt voor mijn verhalen versus berichten. Wat voor mij werkt in Verhalen werkt als berichten [berichten zijn online totdat ze worden verwijderd]. Er zijn dus geen extra posts of verschillende soorten posts nodig. Voor de dansende video’s kies ik een nummer dat me goed doet voelen en meespeelt.

Er is een gebrek aan echtheid op Instagram, dus ik vind het geweldig dat mensen hun unieke persoonlijkheden beginnen te omarmen. Ik heb het gevoel dat sommige mensen originaliteit op Instagram missen, en dat gebeurt ook op Instagram. Ze zien wat goed gaat en zeggen: “Ik zal dat ook doen.” Ze proberen gewoon trends te volgen, en dat hoeft u niet te doen. Jij bent het. Doe je.

Een aantal van mijn favoriete accounts die ik volg zijn mijn beste vriend, Denzel Dion ( @denzeldion ), Vena E ( @yesimprettyvee ) en Cardi B. Ik bedoel, Cardi is er zelf uit gekomen. Ik hou ook van het feit dat mensen hun unieke persoonlijkheden beginnen te omarmen. Ik vind het geweldig hoe Amber Wagner ( @jstlbby ) altijd zal rondzingen en een inspirerende video en Donte Colley ( @dontecolley ) zal posten .

Ik zorg ervoor dat elke keer dat ik een video maak ik er goed naar kijk. Het laat mensen je persoonlijkheid zien en mensen voelen zich aangetrokken. Mijn blik vertelt mensen dat ik grappig ben en dat ik me kan kleden. De meeste van mijn uiterlijk zijn zuinig en geïnspireerd door mijn vader. Ik zie oude foto’s van hem en teken daaruit. Ik ben geobsedeerd door de looks van de jaren ’90 en het begin van 2000.

Als een kind dat opgroeide in North Carolina was ik verlegen. Ik werd gepest omdat ik homo was en een extra luid persoon was. Mensen zouden zeggen: “Je bent zo vervelend,” en kies me voor hoe ik eruit zag.

Als ik terugkijk, wou ik dat ik tegen mezelf kon zeggen dat ik mezelf niet moest veranderen. Je zult geliefd zijn omdat je jezelf bent. Houd altijd je hoofd omhoog. Ik weet dat het soms moeilijk zal worden en je jezelf zult slaan, maar je harde werk zal zijn vruchten afwerpen. Ik ging er doorheen. Ik ging door zoveel nee’s.

Nu heb ik mijn droom in handen. En als mensen je haten, luister dan niet. Richt u op geboekte en drukke boekingen.

Tariro Mzezewa is een reisverslaggever bij The New York Times. @ tariro

Lees Meer