Hier is wat er aan de hand is met die wilde pushmeldingen op Co-Sta

Hier is wat er aan de hand is met die wilde pushmeldingen op Co-Sta

maart 17, 2019 0 Door admin

 

Vorige maand vertelde mijn astrologie-app me dat ik de schuldindustrie moest onderzoeken.

Deze mysterieuze maar vreemd gerichte instructie stond ver af van de gesluierde, bloemrijke taal die ik op andere dierenriemsites had gezien. Het was direct. Het was beknopt. En, vooral omdat ik zojuist mijn studielening had betaald, was het nogal eng.

Ik ben niet de enige die gek is gemaakt door de push-notificaties van Co-Star. Hoewel de functie niet is uitgerold naar alle gebruikers van de app (maar toch tenminste), hebben degenen die het hebben ingeschakeld een echt wild scala aan gepersonaliseerde berichten gezien. Ze zijn bijvoorbeeld aangemoedigd om specifieke boeken te lezen (waaronder een door de psychiater RD Laing ), om onderzoek te doen naar Big Pharma en om ‘een sekte te starten’.

ZIE OOK: Zodiac shaming is echt. Doe het niet.

Het is begrijpelijk dat dit tot enige discussie tussen gebruikers heeft geleid. Hoe komt Co – Star met deze berichten? Hoe kiezen ze voor wie ze worden gestuurd? En weten ze wanneer ik me aanmeld bij FedLoan?

Volgens Banu Guler, een van de oprichters van de app, vertrouwt het Co-Star-team op gegevens van NASA in combinatie met een AI-programma dat de benadering van een echte astroloog nabootst. Het resultaat, vertelde ze aan Mashable, is een hoogst gepersonaliseerde astrologische ervaring die voorheen alleen toegankelijk was voor mensen die (dure) professionals inhuren.

“Elke hoek heeft een astrologische betekenis, elke planeet heeft een astrologische betekenis: elk teken en elk huis heeft een astrologische betekenis,” zei ze. “Wat we doen, is al die gegevens verzamelen en clusteren om te proberen het te begrijpen, want als we je gewoon alle transits hebben overhandigd, is het gewoon veel te veel informatie om doorheen te bladeren.”

En de kopie van de app – inclusief de pushmeldingen – is bedoeld om te verschillen van de inhoud op andere horoscoopsites. Het doel van Co-Star, aldus Guler, is om mensen een ervaring te geven die weergeeft hoe ze astrologie met vrienden bespreken.

“Veel van de astrologische dingen die je op internet leest, lijken te zijn geschreven voor vreemde mensen die niet zoals wij leven,” zei ze. “Het is nogal oubollig, het is nogal oppervlakkig, het heeft aandacht voor vreemde dingen, zoals … Ik heb me nooit afgevraagd welke loterijnummers voor mij geluk hebben.”

(Ik heb me dit afgevraagd en beschouw mezelf niet als een vreemde persoon die niet leeft zoals anderen, maar ik geef toe dat loten geen primaire zorgen zijn.)

In plaats daarvan wil Guler dat Co – Star verwijst naar de dingen waarvan ze vermoedt dat gebruikers er echt over praten in plaats van brede, vage concepten. (Ik veronderstel dat ik de afgelopen maand een niet-nul aantal gesprekken over sekten heb gehad.) Deze benadering is logisch als je de toon van de meldingen in ogenschouw neemt: ze zijn geschreven in duidelijke taal en redelijk geaard in de moderne realiteit, maar ze zijn nog steeds esoterisch genoeg om meeslepend te zijn. Het verklaart niet noodzakelijk iets over het onderwerp, maar het is logisch dat de astrologie-kopie tot op zekere hoogte gehuld blijft in een mysterie.

ZIE OOK: Finstas maakt online daten zoveel gecompliceerder

Als een voorbeeld legde Guler uit waarom Co-Star me op de hoogte had gesteld van de schuldenindustrie. “Als uw Mercurius – uw denken en communicatie – op de honderd is, onderzoekt u iets,” zei ze. Vooral de schuldbranche werkt, want ze zei: “Op dit moment weet iedereen dat de schuldenindustrie een beetje gestoord is.” Het is een goede tijd, volgens mijn grafiek, om dat specifieke internetgat te verlaten.

Hoewel die verklaring logisch was, heeft dit niet noodzakelijk mijn bezorgdheid over mijn persoonlijke gegevens doen verminderen. Guler benadrukte echter dat noch de Co-Star-app, noch het freelance team van schrijvers en astrologen van het bedrijf informatie van iCloud-accounts van gebruikers – inclusief hun agenda’s – of browsegeschiedenis gebruikt voordat ze naar de Co-Star-site gaan.

“We hebben die gegevens niet”, zei ze.

Zal ik doen?

Afbeelding: Mashable

Het privacybeleid van Co-Star erkent dat de app cookies gebruikt om informatie voor Google Analytics te verzamelen, waarbij specifiek wordt verwezen naar het type apparaat, hoe vaak u naar uw Co-Star-updates kijkt, hoe vaak u in-app aankopen heeft gedaan en naar wat u heeft verwezen naar de app in de eerste plaats (Instagram, Facebook, een artikel uit de New York Times , etc.).

Volgens de uitleg van Guler zou de app dan niet op de hoogte zijn geweest van het feit dat ik ‘naar de bank gaan’ in mijn agenda had gepland en ook niet dat ik wist dat ik mijn studielening had betaald.

“We kijken niet naar waar je online hebt gebladerd,” zei ze. “Ons project is dat we denken dat astrologie ziek is en we willen het gemakkelijker maken om erin te komen.”

Dus terwijl jij je misschien persoonlijk aangevallen voelt door Co-Star’s nauwkeurigheid, ben je waarschijnlijk net door de sterren gesleept. Ik zou nog steeds graag een vlieg aan de muur zijn in die schrijverskamer. Misschien nadat ik met telepathie heb geëxperimenteerd.

Lees Meer