Esquire's Cover Boy en Our Culture of Sham

Esquire's Cover Boy en Our Culture of Sham

maart 14, 2019 0 Door admin

 

Mening | Esquire’s Cover Boy en Our Culture of Shame

Ik ben een trans-vrouw in Brooklyn. En ik heb een enorme empathie voor de conservatieve tiener in Wisconsin.

Van Robyn Kanner

Mw. Kanner is een schrijver en ontwerper die in Brooklyn woont.

Beeld
Esquire Magazine’s maart 2019 coververhaal. Credit Credit Esquire

Ik heb een beschamend geheim. Eentje waar ik al lang bang voor was dat internet voor mij zou uitpakken.

Sta mij toe om mezelf te verlaten: in 2004 voerde ik campagne voor George W. Bush.

Om me nu te zien – een trans-vrouw in Brooklyn, met ‘Infinite Jest’ op mijn nachtkastje en ‘This Is America’ aan het herhalen – het is moeilijk voor te stellen dat ik campagne neem voor meneer Bush en Dick Cheney. Maar opgroeien, het kon geen meer natuurlijke keuze zijn geweest.

Ik ben opgegroeid in Fairfield, Maine. Mijn geboortestad heeft een bevolking van 6.563. Het is 97,5 procent wit. Ik dronk voor de lunch koffie in plastic schuimkoppen en in de zomer ontmoetten alle tieners in mijn buurt elkaar bij de rivier de Kennebec en gingen vissen, ook al was de rivier te vervuild om te eten wat we gevangen hadden.

In zo’n klein stadje kies je niet je vrienden op basis van interesses. Het gaat over wie er in de buurt is. Dus toen een vurig conservatieve vriend vroeg of ik wilde campagne voeren voor Bush na het oefenen in het veld, zei ik dat natuurlijk.

Staand op het trottoir bij het enige kruispunt met een rood licht, verdeelden we onze tekens en begonnen te schreeuwen. “Bush voor president! Hij zal ons veilig houden! “Ik heb misschien een genuanceerd wereldbeeld gemist, maar ik wist dat 9/11 niet goed was. Een man in een vrachtwagen toeterde zijn hoorn ter ondersteuning. Een vrouw rolde door haar raam en riep: “Geen oorlog meer! Breng onze troepen mee naar huis! “Ik was een naïef kind, blij om met een vriend rond te hangen.

Vijftien jaar later zijn mijn opvattingen drastisch veranderd. Ik heb gestemd voor Barack Obama in 2008 en 2012 en voor Hillary Clinton in 2016. Ik geloof dat elke persoon in Amerika gezondheidszorg verdient. Ik denk niet dat we genoeg aandacht schenken aan de destructieve schade van verslaving. Ik ben doodsbang voor de klimaatverandering en vind dat we een eind moeten maken aan het gebruik van fossiele brandstoffen. Al mijn vrienden zijn homo.

Toch heb ik een intense angst dat een deel van mijn verleden zal worden gebruikt om de persoon die ik nu ben te ontkrachten. Ik ben bang voor wat mijn vrienden zouden denken van mijn campagne voor Mr. Bush. Zou ik hun vertrouwen verliezen? Zouden ze bang zijn dat ik stiekem oorlogs- of xenofobe opvattingen steun? Zouden ze me geloven als ik hen vertelde dat het voeren van een campagne voor Bush een onlogisch moment was voor een lange weg van begrip wie ik ben?

Het is veel erger voor Amerikanen jonger dan ik – zij die een wereld niet kennen zonder internet.

Degene die ik deze week bedacht is Ryan Morgan, een 17-jarige uit West Bend, WIS. Hij is de dekmantel van het nieuwste nummer van Esquire – het onderwerp van een verhaal genaamd “An American Boy” van Jennifer Percy. Morgan is een blanke, burgerlijke tiener die opgroeit in een conservatief gezin met ouders die president Trump steunen. Hij is een sneakerhead die van videogames en de Green Bay Packers houdt. Hij haat het hoe de politiek zijn vriendschappen verdeelt. “Vorig jaar was erg slecht.” Zegt hij tegen Esquire. “Ik kon niets zeggen zonder iemand af te pissen.”

In Wisconsin, witte mensen zijn goed voor 8 7,3 procent van de bevolking. In de verkiezing van 2016 heeft president Trump alle 10 verkiezingsstemmingen van de staat afgelegd. Ryan Morgan is misschien niet de Amerikaanse jongen, maar hij is de Amerikaanse jongen die dat wel is.

Toch wekte zijn aanwezigheid in Esquire woede online. Zara Rahim, een woordvoerster voor de campagne van Clinton in 2016, riep Esquire uit voor het verhaal tijdens Black History Month. “Stel je diezelfde ‘American Boy’-kop voor met iemand die op Trayvon lijkt te praten over hoe het is om je moeder te laten zitten om je te vertellen hoe je in leven kunt blijven,’ schreef ze op Twitter. Anderen herhaalden de klacht.

Men kan debatteren of het artikel een maand eerder of later had moeten lopen, of dat Esquire genoeg verhalen vertelt over tienerjongens van kleur. Maar weinigen, als een van die kritiekpunten daadwerkelijk met het verhaal zelf te maken had: was het portret verkeerd? Heeft het op dit moment waarde toegevoegd aan ons begrip van Amerika?

Terwijl velen in de pers Esquire aanvielen, gingen anderen voor Ryan Morgan. Sommigen suggereerden dat hij geslagen moest worden. Sommigen suggereerden hem haatmail te sturen. Anderen hebben gewoon gezworen.

Als hij in 2020 besluit om naar de universiteit te gaan, zal het verhaal van Esquire en de reactie erop tijdens zijn interview naar voren komen. Als hij in 2025 online gaat daten, zal hij daar op Google zijn voor mogelijke data om te vinden. Mensen veranderen, foto’s niet.

Katie Herzog is een homo-journaliste die precies weet hoe het voelt om een ​​digitale scharlakenrode brief te dragen. In 2017 schreef ze een artikel met de titel ” The Detransitioners ” voor de onafhankelijke Seattle-krant The Stranger. In het stuk rapporteert ze over mensen die zijn overgestapt naar een ander geslacht en vervolgens zijn overgestapt. Het stuk werd geconfronteerd met viscerale haat. Mevrouw Herzog ontving haatmails, inclusief video’s van mensen die haar artikel in vuur en vlam zetten.

Ik maakte deel uit van de stapel. In een nu verwijderde tweet noemde ik haar ‘vuilnis’. Ik vreesde dat haar stuk op een of andere manier mijn eigen identiteit in diskrediet bracht. In feite was het alleen maar het toevoegen van nuances aan een debat in de queer-cultuur.

Ze stemde ermee in om met me te bellen nadat ik me verontschuldigde.

“Ik ga niet meer naar queer spaces”, vertelde ze me. “Mijn ex-vriendin riep me in het openbaar uit en toen ik haar in het openbaar zag, keerde ze me gewoon de rug toe.” De reactie schudde haar. Alles in haar leven is sinds dat artikel veranderd. “Als ik eropuit ga om eten te bestellen, lieg ik over mijn naam.”

En Katie Herzog is een volwassene met een uitgesproken kijk op de wereld. Net als ik op mijn 17e heeft de tiener op de cover van Esquire duidelijk geen sterke politieke waarden of ideeën; hij lijkt de mensen om hem heen te hebben aangenomen, misschien gewoon omdat hij erbij wil horen. Inderdaad, hij praat over het verzachten van zijn posities om te voorkomen dat hij wordt verstoten: “Het is beter om een ​​gematigde man te zijn, want dan krijg je geen hitte . “Hij wordt momenteel beschaamd omdat hij niet geïnformeerd is, omdat hij een normale tiener is.

Digitale shaming is aantoonbaar de enige straf die geen statuut van beperkingen kent. Willen we echt in een dergelijke cultuur leven? Waar niemand de ruimte heeft om te groeien of te veranderen of een nieuwe versie van zichzelf te worden? Ik zou graag willen denken dat de verschillen tussen mij in 2019 en mij in 2004 een teken zijn dat we allemaal kunnen. De vraag is of we elkaar de vrijgevigheid kunnen geven om dat te doen.

Mw. Kanner ( @robynkanner ) is een schrijver en ontwerper die in Brooklyn woont.

The Times is vastbesloten om een verscheidenheid aan brieven aan de redacteur te publiceren . We willen graag horen wat u vindt van deze of een van onze artikelen. Hier zijn enkele tips . En hier is onze e-mail: letters@nytimes.com .

Volg de sectie The New York Times Opinion op Facebook , Twitter (@NYTopinion) en Instagram .

Correctie:

Een eerdere versie van het bijschrift bij dit artikel heeft de datum voor de uitgave van Esquire verkeerd weergegeven. Het is de maart-editie van het tijdschrift, niet februari.

Lees Meer